Boris Johnson sajtótitkára az illegális karácsonyi bulival viccelődött

külföld
2021 december 08., 09:54

Elég nagy botrány van abból Angliában, hogy tavaly karácsonyi bulit tartottak a miniszterelnöki hivatalban, a Downing Street 10-ben, pedig szigorú korlátozások voltak érvényben a koronavírus miatt. Most a BBC beszámolója szerint ráadásul az ITV birtokába került egy videó, amin az látható, hogy a miniszterelnöki hivatal egyik vezető beosztású tisztségviselője tréfálkozik egy karácsonyi partival egy színlelt sajtótájékoztatón.

A videón Allegra Stratton, Boris Johnson brit miniszterelnök sajtótitkára viccelődik a karácsonyi összejövetelen, mondván, az csak üzleti találkozó volt közösségi távolságtartás nélkül.

Boris Johnson korábban azt mondta: nem szegték meg a korlátozás szabályait, de nem árulták el, hogy akkor mégis miként tartották be azokat a buli résztvevői.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.