Lelocsolta benzinnel és felgyújtotta volna az élettársát, mert külön akart költözni

bűnügy
2021 december 08., 07:02

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki először benzinnel locsolta le élettársát, majd az égő cigarettájával fel is akarta gyújtani, amit a helyszínre érkező rendőrök akadályoztak meg - közölte a főügyészség.

Mi történhetett?

A vád lényege szerint a személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló vádlott a sértettel közel 30 éve élt élettársi kapcsolatban, amelyből öt közös gyermek született. A férfi és a nő viszonya azonban a vádlott italozása, valamint féltékeny és agresszív magatartása miatt megromlott, ezért az asszony 2021 júniusában közölte a műhelyükben tartózkodó élettársával, hogy külön akar költözni.

Az erősen ittas vádlott a sértett bejelentésétől rendkívül indulatos lett, hirtelen felkapta a közelében lévő 5 literes benzines flakont, és annak tartalmát nagyrészt a sértett ruházatára, valamint hajára locsolta. Az ijedt nő tartva attól, hogy dohányzó élettársa meggyújtja az üzemanyagot, kifutott a műhelyből, majd hívta a rendőrséget, és végül az utcára menekült.

A férfi a rövid időn belül kiérkező fonyódi járőrök jelenlétében, a rendőrök felszólítása ellenére égő cigarettájával a sértett felé közelített, majd azt a nőre akarta pöckölni, amit a járőrök testi kényszer alkalmazásával tudtak csak elhárítani.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában végrehajtandó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a letartóztatásban lévő férfival szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.