Lelocsolta benzinnel és felgyújtotta volna az élettársát, mert külön akart költözni

2021 december 8., szerda 7:02

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki először benzinnel locsolta le élettársát, majd az égő cigarettájával fel is akarta gyújtani, amit a helyszínre érkező rendőrök akadályoztak meg - közölte a főügyészség.

Mi történhetett?

A vád lényege szerint a személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló vádlott a sértettel közel 30 éve élt élettársi kapcsolatban, amelyből öt közös gyermek született. A férfi és a nő viszonya azonban a vádlott italozása, valamint féltékeny és agresszív magatartása miatt megromlott, ezért az asszony 2021 júniusában közölte a műhelyükben tartózkodó élettársával, hogy külön akar költözni.

Az erősen ittas vádlott a sértett bejelentésétől rendkívül indulatos lett, hirtelen felkapta a közelében lévő 5 literes benzines flakont, és annak tartalmát nagyrészt a sértett ruházatára, valamint hajára locsolta. Az ijedt nő tartva attól, hogy dohányzó élettársa meggyújtja az üzemanyagot, kifutott a műhelyből, majd hívta a rendőrséget, és végül az utcára menekült.

A férfi a rövid időn belül kiérkező fonyódi járőrök jelenlétében, a rendőrök felszólítása ellenére égő cigarettájával a sértett felé közelített, majd azt a nőre akarta pöckölni, amit a járőrök testi kényszer alkalmazásával tudtak csak elhárítani.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában végrehajtandó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a letartóztatásban lévő férfival szemben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt