Már hétfőn dönthet a mentelmi bizottság Völner Pál mentelmi jogáról

bűnügy
2021 december 08., 19:55
comments 6

Völner Pál korrupciós ügye miatt kezdeményezte a mentelmi bizottság összehívását Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője. Az oldalán azt írta, várhatóan hétfőn fog összeülni a bizottság, hogy még idén szavazhassanak a plenáris ülésen a korrupcióba keveredett ex-miniszterhelyettes mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Kedden közölte a Legfőbb Ügyészég, hogy kezdeményezi Völner Pál államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint a miniszterhelyettes hosszabb időn keresztül, rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, hogy elintézzen bizonyos ügyeket.

photo_camera Völner Pál, a térség fideszes parlamenti képviselője, Komárom-Esztergom megye fejlesztési biztosa beszél az Esztergom és Párkány közötti teherkomp átadásán, az esztergomi teherkomp kikötőben 2016. szeptember 9-én. Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Szerdán a hvg.hu már arról írt, hogy több ezer oldalnyi bizonyítékot, jórészt lehallgatási anyagokat gyűjtött össze a Nemzeti Védelmi Szolgálat a bűnügyben, amelyben Völner Pál, az igazságügyi miniszter államtitkára is gyanúsított lett. A lap szerint fix áras, illetve havi díjas opciók is léteztek bírósági végrehajtói praxisok megszerzésénél.

A cikk szerzője, Dezső András megjegyezte, hogy bár a Pegasus-ügyben éppen Völner Pál volt az, aki Varga Judit igazságügyi miniszter helyetteseként aláírta a nemzetbiztonsági szolgálatok által kért lehallgatásokat, ebben az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítésére és lehallgatásaira egy bíró adott engedélyt, így arról a miniszterhelyettes nem értesülhetett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt