Soltész Miklós szerint határozottan kell visszaverni a keresztényellenes támadásokat

POLITIKA
2021 december 08., 12:22
comments 6

Szent II. János Pál pápa, a római katolikus egyház néhai feje "keményen és határozottan vállalta a kereszténységet", tudatta a nagyvilággal Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a néhai pápáról elnevezett kápolnájának szentelési ünnepségén.

A nyilvánvalón túl pár meglepő gondolatot is megosztott az államtitkár. "Az a feladatunk, hogy határozottan, szeretetteljesen, de keményen visszaverjük azokat a támadásokat, amelyek a kereszténység ellen indultak" - mondta, bár megfogalmazásából nem egyértelmű, hogy ez mégis kinek a feladata volna, a kormányé, a kápolnaszentelőn egybegyűlteké, vagy úgy általában a magyar állampolgároké, akiknek a legutóbbi népszámlálás adatai szerint amúgy mindössze 54 százaléka vallja magát bármely, tehát nem kizárólag keresztény felekezethez tartozónak.

Kifejtette továbbá, hogy szerinte a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében működő iskoláknak általában is az volna a feladatuk, hogy letegyék azokat az alapokat, "kősziklákat", amelyek "megerősítenek minket kereszténységünkben". Megfogalmazásából megint nem derült ki, hogy kit ért "minket" alatt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.