A Pantone Intézet szerint 2022 színe a Very Peri, póriasabb nevén liláskék

DIVAT
2021 december 09., 17:49
comments 1

A Pantone Intézet közzétette, mi az a szín, ami leginkább jellemezni fogja a 2022-es évet: ez a „Very Peri”, az eldönthetetlen liláskék/kékeslila árnyalat. A név a periwinkle nevű növényből jön, ami magyarul kis meténg, szóval a színre vonatkozó támpontot nem ad. Ez egy új árnyalat, eddig nem létezett a cég színkatalógusában.

A Pantone szerint ez egy dinamikus világoskék árnyalat élénk ibolya-vörös tónussal, ami egyesíti a hagyományos kék állandóságát a vörös energiájával és izgalmával. Mint írják, a Very Peri „vidám, örömteli hozzáállást és dinamikus jelenlétet sugall, amely bátor kreativitásra és fantáziadús megnyilvánulásra ösztönöz.” Az intézet szerint ez a szín megtestesíti azt az átmenetet, amiben most az egész világ van, a korábban nem tapasztalt változásokat, a fizikai és digitális színterek összeolvadását.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.