Karácsony egymillió forintot ad a saját fizetéséből annak, aki bármi bizonyító erejűt tud kihámozni a Városháza-ügy dokumentumaiból

POLITIKA
2021 december 09., 19:13
comments 4

A főpolgármeste az antikorrupciós világnap alkalmából egy olyan V. kerületi iroda elől jelentkezett, amit elmondása szerint még Rogán Antal adott el polgármesterként áron alul Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar előzetes letartóztatásban ülő elnökének. „Ez az értékesítés is megérne egy részletesebb vizsgálatot, hiszen a polgármester egyszemélyben döntött róla, és az ár négyzetméterre vetítve nagyjából annyiba került, mint egy átlagos budapesti panellakás ára” - monta Karácsony. Hozzátette, hogy az V. kerületi ingatlanügyekben sosem alakult vizsgálóbizottság, a Városháza állítólagos eladási terveit viszont már vizsgálja egy bizottság. A főpolgármester megjegyezte: „A Városháza épületét senki nem adta el, senki nem akarja eladni. Lehet, hogy valakik meg akarják venni, és erről egymás között beszélgetnek, titkos felvételeket rögzítenek és kiszivárogtatnak, de ez nem nyilvánosság, hanem manipuláció.”

Majd felajánlotta, hogy aki bármi olyat talál a Városháza-ügy dokumentumaiban, „ami alátámaszt bármilyen gyanút a korrupcióval összefüggésben”, annak a saját fizetéséből 1 millió forint nyomravezetői díjat ad.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt