Karácsony egymillió forintot ad a saját fizetéséből annak, aki bármi bizonyító erejűt tud kihámozni a Városháza-ügy dokumentumaiból

POLITIKA
2021 december 09., 19:13
comments 4

A főpolgármeste az antikorrupciós világnap alkalmából egy olyan V. kerületi iroda elől jelentkezett, amit elmondása szerint még Rogán Antal adott el polgármesterként áron alul Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar előzetes letartóztatásban ülő elnökének. „Ez az értékesítés is megérne egy részletesebb vizsgálatot, hiszen a polgármester egyszemélyben döntött róla, és az ár négyzetméterre vetítve nagyjából annyiba került, mint egy átlagos budapesti panellakás ára” - monta Karácsony. Hozzátette, hogy az V. kerületi ingatlanügyekben sosem alakult vizsgálóbizottság, a Városháza állítólagos eladási terveit viszont már vizsgálja egy bizottság. A főpolgármester megjegyezte: „A Városháza épületét senki nem adta el, senki nem akarja eladni. Lehet, hogy valakik meg akarják venni, és erről egymás között beszélgetnek, titkos felvételeket rögzítenek és kiszivárogtatnak, de ez nem nyilvánosság, hanem manipuláció.”

Majd felajánlotta, hogy aki bármi olyat talál a Városháza-ügy dokumentumaiban, „ami alátámaszt bármilyen gyanút a korrupcióval összefüggésben”, annak a saját fizetéséből 1 millió forint nyomravezetői díjat ad.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.