Majdnem négymilliós végkielégítést kaphat Völner Pál

POLITIKA
2021 december 09., 12:37
comments 10

A súlyos korrupciós vádak miatt államtitkári pozíciójáról távozni kényszerült fideszes politikust a jogszabály szerint három havi illetménye illeti meg, ami 3,9 millió forint - írja a 24.hu.

Völner Pál, akkor még az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 3-án.
photo_camera Völner Pál, akkor még az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 3-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ezt az összeget akkor is megtarthatja, ha esetleg jogerősen elítélik az ügyben. Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója a portálnak azt mondta, nincsen szabály ilyen helyzetekre, mert államtitkárt még nem fogtak eddig perbe korrupciós vádakkal, így fel sem merült, hogy ezt szabályozni kéne.

Völner az országgyűlési képviselői mandátumáról nem mondott le. Mentelmi jogának felfüggesztéséről jövő héten dönthet a parlament.

A Völner Pálról készült miniportrénkból kiderül, hogy mennyit keresett az államtitkár, hogy mennyire magas, illetve hogy akárcsak Orbán, ő is a Bibó István Szakkollégiumba járt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.