Nem bírnak elég Iphone-t és más hasonlót gyártani

gazdaság
2021 december 09., 11:03
comments 2

A Nikkei Asia üzleti lap nagyon alapos riportban számol be arról, hogy idén nem minden karácsonyfa alá érkezik meg időben az Apple legújabb telefonja és táblagépe, de a többi gyártó is bajban van.

  • A járvány miatti korábbi bezárásokat nem sikerült behozni.
  • Egyes alkatrészek hiányoznak, a chipekből például világszerte hiány van.
  • Az év végére a kínai gyárakban spórolni kell az árammal a szenes erőműveket érintő környezetvédelmi korlátozások miatt.

Mindezek együtt okozzák, hogy az előre tervezett termelést le kellett lassítani. A karácsony előtti hetekben az Apple ázsiai beszállítói általában 24 órában termelnek, ám most nincs erre lehetőség. (nikkeiasia.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.