Orbánt és Márki-Zayt is beválasztották a legfontosabb európai politikusok közé a Politicón

POLITIKA
2021 december 9., 7:12
comments 1

A Politico összeállította az éves listát, melyen Európa szerintük legbefolyásosabb politikusai szerepelnek, különböző szempontok alapján csoportosítva.

Idén bekerült Márki-Zay Péter is, és akárcsak Orbán Viktor, ő is az ötödik helyet szerezte meg. Csak éppen ő álmodozó kategóriában, míg a miniszterelnök a rendbontók között szerepel. A rendbontók listájának élén egyébként Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke áll, az álmodozók között pedig Anne Hidalgo, Párizs polgármestere az első.

A tenni vágyók listáját Olaf Scholz vezeti, aki Angela Merkeltől vette át a kancellári címet. Őt követi Emmanuel Macron francia kormányfő és Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke.

Európa legbefolyásosabb emberének Olaszország miniszterelnökét, a technokrata Mario Draghit választották.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt