Több mint 100 milliárdot csoportosít át a kormány a gazdaságvédelmi alapból

gazdaság
2021 december 09., 11:41
comments 5

A szerdai Közlönyből kiderül, hogy a kormány ismét jelentős összegeket mozgatott át a gazdaságvédelmi alapból - írja az mfor.hu.

Eszerint

  • több mint 102 milliárd forintot csoportosítanak át a Gazdaság-újraindítási Alap gazdaság-újraindítási programjainak pénzeiből
  • több mint 554 milliót a Központi Maradványelszámolási Alapból
  • majdnem 1 milliárdot a központi tartalékok rendkívüli kormányzati intézkedésekre tartogatott pénzeiből
  • több mint 1,7 milliárdot a Járvány Elleni Védekezési Alap pénzeiből
  • és még 4,6 milliárdot egyéb forrásokból, de ennek is a döntő része, 4,4 milliárd megint a Gazdaság-újraindítási Alapból csorog át, a Kistelepülési fejlesztési támogatások pénzeiből.


A pénzmozgással nagyon jól jár az Innovációs és Technológiai minisztérium, ők 65 milliárdot kapnak, a teljes összeget közösségi közlekedésre.

A Központi Maradványelszámolási Alapból kivett pénzből 336 millió került a Nemzeti Választási Irodához.

A központi tartalékok rendkívüli kormányzati intézkedésekre tartogatott forintjainak nagyobb része az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósághoz ment.

A Járvány Elleni Védekezési Alap pénzeiből kivont 1,7 milliárdot szinte egy az egyben a Miniszterelnökség kapta a fővárosi, megyei kormányhivatalok és járási kormányhivatalok fenntartására.

A 4,6 milliárdból 1,7 milliárd turisztikai fejlesztésre megy, de 930 milliót kap az Emberi Erőforrások Minisztériuma is a Klebelsberg Központra. Örülhet Karcag is, a sportcsarnokra 133 milliós vissza nem térítendő, egyedi támogatást kaptak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.