Legalább ötvenen meghaltak a Kentuckyra pénteken éjjel lecsapó tornádóözönben

időjárás
2021 december 11., 11:49
comments 1
link Forrás

“Legalább ötvenen haltak meg, de az áldozatok száma valószínűleg közelebb lesz a 70-100-hoz” - jelentette be Andy Beshear, az állam kormányzója szombaton reggel. Kentuckyra előző este soha nem látott tornádókatasztrófa sújtott le. Bár a helyzet még zavaros, egyelőre úgy gondolják, hogy egymás után négy tornádó csapott le, amelyek közül az egyik különösen hosszan, több mint 300 kilométeres sávban rombolt a talajon.

link Forrás

A legsúlyosabb helyzet Mayfield városában alakult ki. Itt a kormányzó elmondása szerint 110 ember menekült be a helyi gyertyaöntő üzembe, ami nem bizonyult tornádóállónak, így ezen az egy helyszínen több tucatnyi ember halhatott meg a politikus szerint. miután beszakadt az épület teteje. Az áldozatok száma azért sem ismert, mert a romok eltakarítása csak most kezdődött.

link Forrás

A viharok és forgószelek péntek este nemcsak Kentuckyban pusztítottak, hanem egy hosszú sávban Arkansas, Illinois, Missouri és Tennessee államokban is, amikre összesen 24 tornádó csapott le. Arkansasból két áldozatot jelentettek eddig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.