Legalább ötvenen meghaltak a Kentuckyra pénteken éjjel lecsapó tornádóözönben

2021 december 11., szombat 11:49
1

“Legalább ötvenen haltak meg, de az áldozatok száma valószínűleg közelebb lesz a 70-100-hoz” - jelentette be Andy Beshear, az állam kormányzója szombaton reggel. Kentuckyra előző este soha nem látott tornádókatasztrófa sújtott le. Bár a helyzet még zavaros, egyelőre úgy gondolják, hogy egymás után négy tornádó csapott le, amelyek közül az egyik különösen hosszan, több mint 300 kilométeres sávban rombolt a talajon.

A legsúlyosabb helyzet Mayfield városában alakult ki. Itt a kormányzó elmondása szerint 110 ember menekült be a helyi gyertyaöntő üzembe, ami nem bizonyult tornádóállónak, így ezen az egy helyszínen több tucatnyi ember halhatott meg a politikus szerint. miután beszakadt az épület teteje. Az áldozatok száma azért sem ismert, mert a romok eltakarítása csak most kezdődött.

A viharok és forgószelek péntek este nemcsak Kentuckyban pusztítottak, hanem egy hosszú sávban Arkansas, Illinois, Missouri és Tennessee államokban is, amikre összesen 24 tornádó csapott le. Arkansasból két áldozatot jelentettek eddig.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt