Már lehet időpontot foglalni a kisebb gyerekek oltására

járvány
2021 december 11., 12:35
comments 4

Miután szerdán lehetővé vált az 5-11 éves gyerekek oltási regisztrációja, szombat reggel az időpontfoglalás is megnyílt az EESZT felületén, leghamarabb 15-ére, szerdára vannak időpontok. Az eredeti tájékoztatás szerint az oltópontok mellett a megfelelő körülményekkel rendelkező körzeti gyerekorvosi rendelőkben is lehet oltatni, de ezek nem szerepelnek az EESZT listáján, így aki a gyerekorvosánál oltatna, azt egyedileg kell megszerveznie.

A gyerekeket kizárólag a Pfizer módosított mRNS vakcinájával oltják, aminek ugyanaz a hatóanyaga, mint a felnőtt verzióé, de más a kiszerelése és az adagolása. Az első ütemben 138 ezer adag vakcina érkezik, ennek a felét használják el, a másik felét elteszik a három héttel későbbi második adagra. Vagyis 69 ezer gyerek kaphatja majd meg az első hullámban az oltást, de rendszeresen érkeznek majd új szállítmányok (ebben a korosztályban 646 ezer gyerek van).

Az oltási regisztrációjához olyan email-címre van szükség, amivel más még nem regisztrált. Aki nem akar az ötéves gyerekének email-fiókot nyitni, könnyen kicselezheti a rendszert, a részletekről itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt