Egy 85 éves férfi bosszúból lenyúlt egy autót, de mivel a sajátját sem akarta hátrahagyni, a két kocsit felváltva vezette

bűnügy
2021 december 12., 13:26
comments 14

Egy vecsési asszony kedden azzal hívta a rendőrséget, hogy az elhunyt anyja háza előtt álló autóját valaki ellopta. A rendőrök nekiláttak a 700 ezer forintos Opel Astra felkutatásához. Néhány órával később már arccal és névvel keresték azt a budapesti nyugdíjast, aki a gyanú szerint elhajtott a kocsival, és másnapra meglett a tettes.

A 85 éves férfi a kihallgatásán mindent beismert. Azt mondta, bosszút akart állni, és részletesen el is mesélte, miért és hogyan. A kocsi tulajdonosát régóta ismerte, de összevesztek, amikor meg akarta venni az asszonytól a házat, amit az örökölt. Először megállapodtak 25 millió forintban, de pár hónappal később az asszony többet akart érte. A férfi átverve érezte magát, szerinte a nő annak ellenére akart belőle nagyobb összeget kicsikarni, hogy a ház nem ér annyit.

December 7-én Vecsésen autózott, amikor meglátta az asszony út szélén parkoló kocsiját.

Hirtelen támadt, leckéztetésnek szánt ötlettől vezérelve leállt a saját autójával, beült a másikba, és egy ismerőse udvarát megcélozva elindult. De mivel a saját kocsiját sem akarta ott hagyni, ezért a két autót felváltva vezetve tette meg az utat.

Beletelt némi időbe, míg megérkezett a célállomásához, útközben pedig senkinek sem tűnt fel annyira a mutatvány, hogy rendőri intézkedést kértek volna.

photo_camera Fotó: police.hu

Az autót a rendőrök megtalálták, visszaadták a tulajdonosának, a 85 éves férfi ellen pedig lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt