Novák Katalin: Kormánynak az a dolga, hogy a magyar dolgozó embereknek adjon

POLITIKA
2021 december 12., 09:02
comments 14

A kormány politikájának az alapja az, hogy aki kiveszi a részét a közös feladatokból, az minél inkább részesüljön az eredményekből, mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Novák Katalin szerint

erről szól a 25 év alattiak szja-mentessége és az is, hogy jövőre teljes egészében visszaépítik a 13. havi nyugdíjat.

Arra, hogy az ellenzék szerint ez "felesleges pénzszórás", úgy reagált:

a magyar dolgozó emberek pénztárcájának gyarapítása a legjobb befektetés, a kormánynak pedig az a dolga, hogy amit lehet - adócsökkentéssel, adóvisszatérítéssel, családtámogatásokkal - a magyar dolgozó embereknek adjon.

Novák elmondta még, hogy mivel a korábban tervezettnél magasabb a jövő évre várható infláció, a kormány öt százalékkal megemeli a nyugdíj összegét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.