A Facebook egyik nagyfőnöke szerint a társadalom a felelős az álhírekért, nem ők

agyvihar
2021 december 13., 07:48
comments 1

A Facebook veterán technológiai igazgatója, Andrew Bosworth úgy véli, hogy a politikai és a koronavírust érintő álhírek nem olyan dolgok, amelyek a közösségi oldalaknak köszönhetően terjednek drámai mértékben, hanem sima társadalmi problémák - írja az Axios.

„Maga az ember dönti el, hogy elhisz valamit, vagy sem. Ők döntik el, hogy megosztanak valamit, vagy sem” - mondta Bosworth az Axios on HBO-nak adott interjúban. Amikor arról kérdezték, az oltásellenesség vajon ugyanilyen lenne-e közösségi média nélkül, Bosworth védte a Facebook szerepét a járványkezelésben, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég futtatta a legnagyobb információs kampányt a témában.

Bosworth azt mondta, egyéni döntés, hogy valaki a hatóságok által kiadott információkat hiszi el, vagy kevésbé hiteles dolgokat, amiket a barátaik vagy rokonaik terjesztenek. „Ez az ő döntésük. Megtehetik. Ezekkel az emberekkel van problémád, nem a Facebookkal. Ezt nem lehet rám tolni” - mondta.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.