Egymillió rákos megbetegedés maradhatott felfedezetlenül a járvány alatt

járvány
2021 december 13., 07:56
comments 1

Súlyosan visszaszorulhatott a rák elleni küzdelem a koronavírus-járvány alatt az Európai Unióban. Egy friss jelentés szerint az egészségügyben okozott zavarok miatt akár egymillió olyan rákos megbetegedés is lehet, amit nem fedeztek fel. A járvány csúcspontjain ugyanis sok szűrés és kezelés késett vagy maradt el, ami negatív hatással lehet a betegség időbeni felismerésére és az érintettek túlélési esélyeire.

Az Európai Bizottság és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös kutatásából a német sajtóban jelentek meg részletek. A teljes jelentés várhatóan hétfőn jelenik meg. (ORF)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.