Elkapta a koronavírust a dél-afrikai elnök

járvány
2021 december 13., 05:28

Karanténba vonult vasárnap Fokvárosban Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök, miután pozitív lett a covid-tesztje. Vasárnap délelőtt, egy nyilvános megemlékezés után kezdte rosszul érezni magát, most egy hétre David Mabuza alelnök veszi át a teendőit. A politikust utoljára december 8-án tesztelték, akkor még negatív volt. Ramaphosa 69 éves, és kétszer már beoltották.

Dél-Afrikában napi 20 ezer körül van az új fertőzöttek száma, az átoltottság csak 25 százalékos. Elképzelhető, hogy az egyik dél-afrikai tartományból indult a vírus legújabb, Omikron nevű variánsa.

Az elnök azt reméli, hogy a megbetegedése figyelmeztetés minden dél-afrikai számára, és az ország polgárai beoltatják magukat - áll a politikus közleményében. (CNN)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.