Ma döntenek Völner Pál mentelmi jogáról

bűnügy
2021 december 13., 05:55

Hétfő délben, zárt ülésen szavaz a mentelmi bizottság a súlyos korrupciós üggyel vádolt fideszes képviselő mentelmi jogáról.

Völner Pál, akkor még az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 3-án.
photo_camera Völner Pál, akkor még az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 3-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Az Országgyűlés elnöke szerdán továbbította a mentelmi bizottság részére a legfőbb ügyész átiratát, amelyben Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta közvádas büntetőügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, lemondásáig az Igazságügyi Minisztérium miniszter-helyettese, parlamenti államtitkára volt, 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is volt egyben. Völner a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Komárom-Esztergom megyei szervezetének 2006-tól, az esztergomi szervezetének pedig 2015-től az elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.