Ma döntenek Völner Pál mentelmi jogáról

bűnügy
2021 december 13., 05:55
comments 2

Hétfő délben, zárt ülésen szavaz a mentelmi bizottság a súlyos korrupciós üggyel vádolt fideszes képviselő mentelmi jogáról.

photo_camera Völner Pál, akkor még az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 3-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Az Országgyűlés elnöke szerdán továbbította a mentelmi bizottság részére a legfőbb ügyész átiratát, amelyben Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta közvádas büntetőügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, lemondásáig az Igazságügyi Minisztérium miniszter-helyettese, parlamenti államtitkára volt, 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is volt egyben. Völner a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Komárom-Esztergom megyei szervezetének 2006-tól, az esztergomi szervezetének pedig 2015-től az elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt