„Technikai hiba” miatt újrasorsolják a BL nyolcaddöntőit

bajnokok ligája
2021 december 13., 13:34
photo_camera Fotó: RICHARD JUILLIART/AFP

Rettenetesen kínos incidens történt hétfő délben a svájci Nyonban, ahol kisorsolták a Bajnokok Ligája 2021-2022-es kiírásának nyolcaddöntőit.

A sorsolást a volt orosz válogatott csatár Andrej Arsavin, valamint a szervezet főtitkárhelyettese, Giorgio Marchetti és Michael Heselschwerdt versenyigazgató bonyolították le.

Hamar kiderült, hogy valami nem stimmelt a kalapok kiosztása során, miután a Manchester United a Villarealt kapta ellenfeléül, jóllehet erre nem kerülhetett volna sor, mert a két csapat egy csoportban volt a csoportküzdelmek során.

link Forrás

Már ez is elég nagy baki volt ahhoz, hogy indokolt legyen az újrasorsolás, de itt még nem volt vége a történetnek. A harmadik párosítás kihúzásánál az Atlético Madrid lehetséges ellenfelei közé a Manchester United helyett a Liverpoolt emelték be, pedig a Madrid és a Liverpool is egy csoportban szerepeltek, ezért nem kaphatták volna egymást ellenfélként a nyolcaddöntőben.

Érdekes, hogy az Átlético végül a Bayern Münchent kapta, azaz nem befolyásolta a sorsolásukat a malőr, de a spanyolok ettől még méltatlankodtak, és hivatalos Twitter-oldalukon jelezték, hogy magyarázatot követelnek az UEFA-tól.

Az UEFA utólag azt közölte, hogy a sorsolást vezérlő szoftver meghibásodott, és új sorsolásra lesz szükség. Erre 15 órától kerül sor.

Ezek a semmisnek tekintendő párosítások:

Benfica (portugál)–Real Madrid (spanyol)
Villarreal (spanyol)–Manchester City (angol)
Atlético Madrid (spanyol)–Bayern München (német)
FC Salzburg (osztrák)–Liverpool FC (angol)
Internazionale (olasz)–Ajax (holland)
Sporting CP (portugál)–Juventus (olasz)
Chelsea (angol)–Lille OSC (francia)
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.