Ha Márki-Zay Péter győzne, azonnal kirúgná Polt Pétert és a kilenc évre bebetonozott embereket

POLITIKA
2021 december 15., 10:23
comments 24

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje interjút adott az mfor.hu-nak, amiben elmondta, hogy szerinte „az elmúlt 30 év legjobb kormánya az első Orbán kabinet volt”, de emellett azt is gondolja, hogy „az elmúlt 30 év legrosszabb kormánya az utolsó három Orbán kabinet”.

Szerinte Orbán Viktor „arra tippel”, hogy Márki-Zay fog nyerni, mert „egyértelmű jeleket ad”. „Amikor a jövőre lejáró kaszinó koncessziókat már az idén meghosszabbítja, amikor jövő évben kellene kineveznie a Médiahatóság vezetőjét 9 évre, de a biztonság kedvéért most lemondatja előre, és új embert nevez ki 9 évre. Nem mer kiállni vitázni. Ez mind azt jelenti, hogy attól fél, elveszíti a következő választást.”

A kérdésre, hogy miket tenne meg, ha legyőzné Orbán Viktort, Márki-Zay a következőket sorolta fel:

  • rövid, új alkotmány kell, rengeteg fékkel és ellensúllyal;
  • miniszterelnök maximum két ciklusig lehessen valaki;
  • helyre kell állítani a bírói függetlenséget;
  • az alkotmánynak a hatalom korlátairól kell szólnia, nem az ötödikes biológia-tankönyvet kell beleírni.

Arról is beszélt, hogy „fontos téma” még „az elszámoltatás”, ennek „a munkacsoportnak a vezetője Hadházy Ákos. Terveznek egy „saját korrupcióellenes ügyészség”-et is, azonnal kirúgják Polt Pétert és elkezdik „felgöngyölíteni a legfelháborítóbb korrupciós ügyeket, mint például a letelepedési kötvény, amivel a Rogánhoz kapcsolható üzleti kör 20 ezer migránst telepített Magyarországra”.

A kérdésre, hogy mit fog tenni „a kilenc évre bebetonozott emberekkel”, Márki-Zay Péter azt válaszolta: „Kirúgjuk őket.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt