Jobboldali oltásellenesek miatt tartott razziát a német rendőrség

külföld
2021 december 15., 12:32

Németország keleti részén, Szászországban több rendőrségi razziát is tartottak, miután Michael Kretschmer miniszterelnököt megfenyegették, amiért támogatta a koronavírus elleni intézkedéseket. A szélsőjobboldali oltásellenes csoport tagjait azzal gyanúsítják, hogy nyílpuskákkal és „szúrófegyverekkel” terveztek erőszakos támadást.

photo_camera Fotó: SEBASTIAN KAHNERT/dpa Picture-Alliance via AFP

Az új német kancellár, Olaf Scholz szerdán úgy fogalmazott a parlamentben, hogy nem engedik „a gátlástalan szélsőségesek kicsiny kisebbségének”, hogy akaratukat a társadalomra kényszerítsék.

A szászországi rendőrség közleménye szerint azután tartottak razziát több helyen is, hogy egy héttel ezelőtt a Frontal című műsorban bemutatták, hogy több újságíró is beépült a közel száz fős, Dresden Online Networking nevű csoportba. A műsorban bemutattak egy beszélgetést, amely szerint az egyik tag arról beszélt, hogy fegyver van náluk, és készenlétben állnak, illetve a rendőrség szerint beszélgetéseikben a tartományi miniszterelnök és más tartományi képviselők megölését tervezték.

Németországon belül Szászországban a legalacsonyabb az átoltottsági arány, és itt a második legmagasabb a fertőzöttek száma. Az oltás első adagját 61,9 százalék kapta meg. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.