Kis odafigyeléssel fittyet hányhatunk az ünneprontó kellemetlenségre - tanácsolja az ITM

fogyasztóvédelem
2021 december 15., 10:12

Igazából megérné idemásolni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményének teljes szövegét a karácsonyra kapott hibás, rossz ajándékok jótállási szabályairól, de azért inkább csak a legjobb részeket közöljük:

Előfordul, hogy az ajándék minősége kifogástalan, ám szorít a cipő, már megvettük a könyvet, nem passzol a törölközők színe a fürdőszobába. Ha interneten vásároltunk, az indoklás nélküli elállás lehetőségével élhetünk. A webshop az átvételtől számított 14 napon belül a hibátlan árucikket is köteles visszavenni.

- közölte az ITM.

Az üzletben vásárolt termékek visszavásárlásra jogszabályi előírás nem kötelezi a kereskedőt. A vevők elégedettsége érdekében azonban egyre több bolt, áruház biztosít üzletpolitikai okokból levásárlási vagy cserelehetőséget az év utolsó napjaiban, január elején.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.