Olaf Scholz szerint ideje Németországra „bevándorlási és integrációs társadalomként” tekinteni

2021 december 15., szerda 11:14
10

Olaf Scholz német kancellár szerdán azt mondta, Németország bevándorlóország, ezért legfőbb ideje, hogy „bevándorlási és integrációs társadalomként” tekintsen magára.

Az új kancellár a kormánya programját ismertető beszédében azt mondta, meg kell könnyíteni a német állampolgárság megszerzéséhez vezető utat, mert így lehet megteremteni a teljes körű politikai részvétel és a jobb beilleszkedés lehetőségét. Emiatt öt év tartózkodás után is meg lehet majd szerezni az állampolgárságot, és engedélyezik a többes állampolgárságot is

Olaf Scholz Fotó: ABDULHAMID HOSBAS/Anadolu Agency via AFP

„Az észszerűség által vezérelt migrációs politikát fogunk folytatni, amely támogatja a legális migrációt és csökkenti az irreguláris migrációt". Azt mondta, ehhez hozzátartozik a menekültügyi eljárások gyors lefolytatása és a Németországban maradás lehetőségének biztosítása a jól beilleszkedett menekülteknek, de a maradásra nem jogosultak, különösen a bűnözők és a közveszélyes emberek „következetes hazaszállítása”, kitoloncolása is. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt