Bajonettel támadt a rendőrökre egy borsodi férfi

bűnügy
2021 december 16., 20:52

A Debreceni Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsít a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

A miskolci rendőrök kedden több büntetőügyben is gyanúsítottként akartak kihallgatni egy borsodi férfit. A házánál felszólították, hogy menjen ki az udvarra. Ő erre nem volt hajlandó, a szobája ajtaját eltorlaszolta, majd megpróbált kilógni az ablakon. A rendőrök az ajtót benyomva bejutottak a szobába, ahol a gyanúsított egy 25 cm-es pengéjű bajonettel az egyik rendőr nyaka, majd mellkasa felé szúrt. A rendőrök ezután elfogták, majd előállították. Két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A nyomozási bíró indokolása szerint a gyanúsított büntetlen előéletű, de korábbi eljárásokban kiderült, hogy kóros elmeállapota súlyosan, illetve közepes fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, és ennek megfelelően cselekedjen. Ezért megalapozottan feltehető, hogy a szabadlábra kerülése estén újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

A Debreceni Járásbíróság a letartóztatásra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. A gyanúsítottnál nincs meg a feltétele az ideiglenes kényszergyógykezelésnek, de szükséges a pszichiátriai kezelése. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.