Életmentő Pont nyílt a VIII. kerületben

Budapest
2021 december 16., 19:56

A Főváros és Józsefváros együttműködéseként a VIII. kerületben, a Könyves Kálmán körút 84. alatt másodjára nyílt Életmentő Pont, hogy azok a hajléktalan emberek, akik máshol nem találnak menedéket, ne az utcán töltsék a leghidegebb éjszakákat – jelentette be Karácsony Gergely.

photo_camera Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Az éjjeli menedékhely este 8 és reggel 8 óra között van nyitva, fürdési lehetőséget, egészségügyi ellátást és egyszeri étkezést biztosít. „A tavalyi tapasztalatok alapján szükség van még hasonló helyekre, a működtetés 3 hónapja alatt 143 hajléktalan embert fogadott be a pont, akik ezzel megmenekültek a kihűléstől. Ezután többen állandó, magasabb szintű ellátásba kerülhettek” – írja a főpolgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.