Hét és fél órán át hallgatták ki a rendőrnőt, aki szexuális erőszak miatt jelentette fel két kollégáját

bűnügy
2021 december 16., 08:51

Vallomást tett az ügyészségen Zsiga Katalin, aki azért jelentette fel két rendőr kollégáját, mert elmondása szerint elkábították és megerőszakolták, amit rögzítettek is. Mindez Baján, egy panzióban történt, ahol a déli határon teljesített járőrszolgálat után pihentek meg.

Meghallgatása hét és fél órán át tartott. „Alaposan kikérdezett az ügyésznő, mindent elmondatott velem többször is. Indítványoztam az érintett kollégáim meghallgatását azzal a volt munkatársammal együtt, aki jelezte nekem, hogy a megerőszakolásomról készített felvételt több embernek is megküldték” – mondta a Blikknek. Kérte annak az autónak is az átvizsgálását, amit a határszolgálat idején használtak.

photo_camera Illusztráció: fsHH/Pixabay

Korábban így írta le a történteket: „Az egészből csak arra emlékszem, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztunk, majd nekem kicsit fájt a fejem, úgyhogy elmentem aludni a panzióban, ahol elszállásoltak minket. (...) Reggel még rosszabbul voltam, fájt a fejem, görcsölt a hasam. A határról visszafelé tartó úton el is ájultam. Arra tértem magamhoz, hogy egy parkolóban vagyunk, az ablak le van húzva, én meg vérzem” – mondta a lapnak az őrmester, aki bár nem érezte jól magát, nem ment el orvoshoz.

Elmondása szerint hiába jelentette az esetet a parancsnokának, el akarták vitetni pszichiátriára. „Számomra is hihetetlen, az, ami velem történt, és a mai napig semmiről sem tudnék, ha nem figyelmeztetnek. Megbíztam a kollégáimban, az életben nem gondoltam volna, hogy ezt megteszik velem. Az egyenruha és a jelvény számomra mindig az igazságot és a törvényességet jelképezi, amire mindannyian felesküdtünk. Bízom abban, hogy minden kiderül. A sajtóhoz is azért fordultam egyébként, hogy ne söpörhessék a szőnyeg alá a velem történteket.”

A rendőrség közleményben utasította vissza, hogy bármi gond lenne a rendőrök pszichológiai szűrésével, de a konkrét ügyet nem kommentálták.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.