Közleményben utasította vissza a rendőrség, hogy bármi baj lenne a rendőrök pszichológiai szűrésével

bűnügy
2021 december 11., 17:42
comments 9

Súlyos bajok lehetnek a mentális szűréssel a magyar rendőrségen, ha kollégái valóban megerőszakoltak egy rendőrnőt, jelentette ki az ATV híradójának Tóth Attila egykori rendőrőrnagy, aki a rendszer hiányosságait a létszámhiány miatti felvételi nyomással magyarázta.

Zsiga Katalin őrmester, a Készenléti Rendőrség munkatársa a debreceni ügyészségen tett feljelentésében két járőrtársát gyanúsítja azzal, hogy elkábították és megerőszakolták Baján, egy panzióban, ahol a déli határon teljesített járőrszolgálat után pihentek meg.

Zsiga azt mondta, nem emlékszik a történtekre, egy pletykából jött rá, hogy mi történhetett. Tudomása szerint az őt megerőszakoló járőrtársai még videót is készítettek az esetről.

Az ORFK kommunikációs szolgálata ezután szombaton Visszautasítjuk... címen adott ki közleményt arról, hogy "egy volt rendőr őrnagy messzemenő következtetséeket levonva minősítse, becsmérelje a pszichológiai alkalmasság-vizsgálatok rendszerét és a rendőrség személyi állományát". A közleményben, amiben egy szót sem ejtenek magáról az esetről, vagyis arról, hogy egy munkatársuk két járőrtárság is nemi erőszak gyanújával jelentette fel az ügyészségen, azt is kikérik maguknak, hogy "a sajtó egyes képviselői mindezeket hozzáértőnek tartott forrásra alapozva átveszik".

"A teljes személyi állomány nevében visszautasítjuk mindazon véleményeket és kijelentéseket, melyek megkérdőjelezik a testület kötelékében szolgáló rendőrök alkalmasságát" - zárják a közleményüket, ismét említést sem téve arról, hogy a személyi állományuk egyik tagja tett feljelentést két társa ellen, mintegy megkérdőjelezve ezzel az alkalmasságukat a rendőri munkára.

(Címlapképünk 2015-ben, a Készenléti Rendõrség Határrendészeti Igazgatóságának állományába kinevezett próbaidõs rendõrök ünnepélyes eskütételén készült a Hősök terén. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.