Karácsony: Egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb „koronatanúja”

2021 december 16., csütörtök 15:48
3

A főpolgármester szerint az úgynevezett Városháza-ügyben egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb „koronatanúja”. Karácsony Gergely a Facebookon reagált Láng Zsolt sajtótájékoztatójára.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője délelőtt azt mondta: egy ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. a főpolgármester tudtával kiajánlotta értékesítésre a Városházát. A nyilatkozó büntetőjogi felelőssége tudatában juttatta el hozzájuk az erről szóló levelet, amiben azt is közölte, hogy az abban szereplő állításokat hajlandó megerősíteni személyesen, az ügyet vizsgáló bizottság következő ülésén, illetve a rendőrségnek is.

Karácsony azt írta: alighanem a hangfelvételek másik főszereplője Zentai Péter – „aki véletlenül sem azonos az újságíróval” – mondta tollba közjegyző előtt azt a nyilatkozatot, amit Láng Zsolt „most büszkén lobogtat, a propagandamédia nagy örömére”.

Zentai Péter „Rahimkulovék kijáró embere, egy jól sikerült vitorlázáson, hol máshol, jöttek össze még 2011-ben, azóta együtt bizniszelnek”, és főszereplője a magyar történelem eddigi legnagyobb tao-csalásának, amivel 14 milliárd forintnyi támogatást szedtek össze – írja a főpolgármester.

Sok 100 milliónyi hasznot termeltek a Zentai Péterhez kötődő szervezetek, „kihasználva egy bűnösen rossz állami szabályozást, valamint művészek és művészcsoportok jóhiszeműségét”, de 2018-ban megszűnt „ennek az élősködésnek a lehetősége”, azóta Zentai Péter cége „ott tanyázik a legnagyobb adótartozók szégyenlistáján” – írja Karácsony Gergely.

Karácsony nyilatkozik a Palkovics Lászlóval való találkozója után az ITM épületében 2021. november 29-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Szerinte az meg „csak a Fidesz hatalmi gépezetét ismerőknek tűnhet föl, hogy a legnagyobb adósok szégyenlistáján van egy másik neves szereplő is, Gattyán György”. „Nemrég lecserélték a NAV teljes vezérkarát, azóta Zentai egy fideszes lejáratás kulcsfigurája, Gattyán meg pártot gründol nagy kevélyen az ellenzék kárára, a Fidesz érdekében. Micsoda véletlen egybeesések…” – írja Karácsony.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt