Letartóztatták Robert Ficót

külföld
2021 december 16., 19:12
comments 2
photo_camera Robert Fico 2020. március 1-én Pozsonyban. Fotó: Vladimir Simicek/AFP

Szlovákiában az ellenzéki Smer-SD elnöke, Robet Fico kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy – a törvényekkel összhangban – autós tüntetést szervez az államfő ellen, mert szerinte Zuzana Čaputová „eltemette a demokráciát”.

A Duna partján szervezett mai demonstrációra kb. 50 ember ment el, senki sem ült autóban, a tiltakozás kezdetére vártak. Amikor este hat óra körül Fico megérkezett, a rendőrök közölték, hogy velük kell mennie. Be is ült a járőrautóba, és a tüntetők tiltakozása közepette elvitték. (Parameter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.