Változékony, szeles, havas, ónos esős idő lehet a hétvégén

2021 december 16., csütörtök 15:21

Változékony, sokfelé szeles idő, néhol hózápor, ónos eső is várható a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntek

Több órára kisüt a nap, de a keleti tájakon tartósabban is megmaradhat a köd. A Tisza tágabb térségét leszámítva nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben több helyen viharos a szél. A minimumok mínusz 5 és 5, a maximumok 4 és 9 fok között alakulnak.

Szombat

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat hózápor vagy havaseső-zápor, elvétve ónos eső sem kizárt. Főleg a Dunántúlon sokfelé megerősödik a szél. Hajnalban mínusz 8 és 2, délután 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, de helyenként rétegfelhős maradhat az ég, ködfoltok is lehetnek. Néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. Estétől főleg az északkeleti tájakon valószínű helyenként havas eső, hózápor. Sokfelé erős, a Dunántúlon néhol időnként viharos lesz a szél. A hőmérséklet hajnalban mínusz 8 és 4, napközben plusz 1 és 9 fok között alakul. (OMSZ via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt