Változékony, szeles, havas, ónos esős idő lehet a hétvégén

időjárás
2021 december 16., 15:21

Változékony, sokfelé szeles idő, néhol hózápor, ónos eső is várható a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntek

Több órára kisüt a nap, de a keleti tájakon tartósabban is megmaradhat a köd. A Tisza tágabb térségét leszámítva nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben több helyen viharos a szél. A minimumok mínusz 5 és 5, a maximumok 4 és 9 fok között alakulnak.

Szombat

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat hózápor vagy havaseső-zápor, elvétve ónos eső sem kizárt. Főleg a Dunántúlon sokfelé megerősödik a szél. Hajnalban mínusz 8 és 2, délután 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, de helyenként rétegfelhős maradhat az ég, ködfoltok is lehetnek. Néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. Estétől főleg az északkeleti tájakon valószínű helyenként havas eső, hózápor. Sokfelé erős, a Dunántúlon néhol időnként viharos lesz a szél. A hőmérséklet hajnalban mínusz 8 és 4, napközben plusz 1 és 9 fok között alakul. (OMSZ via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.