27 ember halt meg, amikor kigyulladt egy irodaépület Oszakában

2021 december 17., péntek 6:03

Legalább 27-en életüket veszthették pénteken Oszaka városának bevásárlónegyedében, egy toronyház negyedik emeletén keletkezett tűzben - írja az MTI. A rendőrség feltételezett gyújtogatás miatt indított vizsgálatot.

A tűzoltóság szóvivője szerint 27 embernél állapítottak meg keringés- és légzésleállást (a Reuters szerint Japánban ezt a kifejezést alkalmazzák abban az esetben, ha a halál tényét hivatalosan még nem állapították meg). A tűzben egy ember megsérült.

A kigyulladt épület. Fotó: KENICHI UNAKI/The Yomiuri Shimbun via AFP

Az NHK közszolgálati televízióban mutatott felvételeken az épületet lehetett látni, amelynek negyedik emeleti ablakaiból és tetőszerkezetéből sűrű füst kígyózott. A tüzet helyi idő szerint délelőtt 10.18 perckor észlelték, és értesítették a tűzoltókat, akiknek a helyi sajtó szerint fél órán belül sikerült megfékezniük a lángokat. A kigyulladt emeleten egy klinika működött, amely - az intézmény honlapja szerint - egyebek között pszichiátriai kezelést nyújtott pácienseknek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt