Egy szolnoki egyházi iskola eltávolíttatta a Szivárványcsaládokért Alapítvány plakátját a területén lévő reklámtábláról

lmbtq
2021 december 17., 13:53
comments 9

A Szivárványcsaládokért Alapítvány „Ugyanaz a szeretet” kampányának egyik plakátját a 402-es főút szolnoki szakaszán helyezték ki, azonban a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola a plakát eltávolítását kérte a területén lévő reklámtábláról - írja a Facebookon az alapítvány. Mivel a plakátcég nem akarta elveszíteni a plakáthelyet, az iskola kérésének eleget tettek, és az alapítvány másik helyen kapott felületet.

Volt, nem tetszett, nincs.
photo_camera Volt, nem tetszett, nincs. Fotó: Facebook / Szivárványcsaládokért Alapítvány

Az alapítvány azt írja, hogy ebben a kampányban a gyerekek jogaira hívják fel a figyelmet: arra, hogy a szivárványcsaládokban a szülők ugyanazzal a szeretettel, törődéssel és aggódással nevelik a gyerekeiket, mint bármelyik magyar család. Szerintük ez egy pozitív kampány, ami semmilyen bántó, negatív vagy provokatív elemet nem tartalmazott. Nem tudják, hogy maga az iskola vagy a fenntartó egyháza kérte a plakát eltávolítását.

„Vajon miért érezték úgy, hogy el kell távolíttatni? (...) A plakát üzenetének pontosan melyik részével nem értenek egyet? Hogy a szivárványcsaládokban élő szülők ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint bárki más, a gyerekeik pedig őket? Vagy a kampány tartalmát utasítják el, hogy az érintett gyerekeknek ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint az összes többi gyereknek? Gondoltak arra, hogy minden bizonnyal az intézménybe is jár olyan gyerek, aki - vagy akinek a szülei, vagy a tágabb családjában valamelyik hozzátartozója - az LMBTQ közösség tagja, és azt látja, hogy a családjukat összetartó szeretetről szóló plakát ellen tiltakozás indul és el kell tüntetni?” - írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.