Négy évig megúszta, de idén megint felgyújtotta valaki az óriási svéd szalmakecskét

ünnep
2021 december 17., 14:49

2021-ben sem lehetett nyugta az óriási, karácsonyi szalmakecskének a svédországi Gävleben, péntek hajnalban egy férfi felgyújtotta, és leégett. A kecskét 1966 óta többször gyújtották fel, mint ahányszor nem. Markó Ferkó emlékezetes kecskeügyi áttekintése: Ég a kecske, ég!

photo_camera Péntek hajnalban percek alatt leégett a szalmabáb. Fotó: MATS ASTRAND, PERNILLA WAHLMAN/AFP

Az Aftonbladet azt írja, hogy péntek hajnalban 3:30 után nem sokkal kapott lángra a szalmaállat, de mire a tűzoltók kiértek, már nem volt mit tenni, olyan gyorsan elégett. A szemtanúk egy magas, sportos testalkatú, sötét ruhás férfit láttak a helyszínen, és azért vált gyanússá számukra, mert átöltözött az utcán. A rendőrség nem sokkal később megtalálta és kora reggel letartóztatta a negyvenes éveiben lévő gyanúsítottat, akinek kormos volt a keze.

Miután az 50. jubileumon, 2016-ban órákkal a felállítása után felgyújtották a kecskét, azóta elkerítik, biztonsági emberek őrzik és kamerával is figyelik a helyszínt, idén mégis sikerült kijátszani az óvintézkedéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt