Néhány hazai fürdő kitiltotta az oltatlanokat, de a forgalomnak ez nem ártott

turizmus
2021 december 18., 10:17
comments 1

Pozitív tapasztalatai vannak azoknak a fürdő és hotel üzemeltetőknek, akik újra kötelezővé tették a védettségi igazolványt a vendégeik számára. Csak rövid időre vagy egyáltalán nem esett vissza forgalmuk. Sőt, a vendégek a döntés miatt nagyobb biztonságban érzik magukat járványügyi szempontból – írta a Portfolio.hu.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a látogatottságról azt mondta a lapnak, hogy a történelmi műemlék fürdőiket jelentős részben most is a külföldi turisták keresik fel. Nagy részük rendelkezik védettségi igazolással, így mind a Széchenyi, mind a Szent Gellért, mind a Rudas fürdőkben a vendégforgalom folyamatosan emelkedő tendenciát mutat.

A cég az idei több hónapos kényszerbezárás és a koronavírus-járvány elhúzódó hatása miatt 2 milliárd forint körüli veszteséggel fogja zárni 2021-et.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.