Öt idős nőt vertek át unokázós csalók

bűnügy
2021 december 18., 06:08

Egy 82 éves budapesti asszonyt 2021. november 12-én este telefonon hívott fel valaki, aki az unokájának adta ki magát. Azt állította, hogy letartóztatták, mert egy barátja kérésére feladott egy levelet, amiről kiderült, hogy kábítószer volt benne. Ügyvédi tiszteletdíjra 200 ezer forintot kért, hogy elkerülje a börtönt. A pénzt egy taxival érkező idegennek adta át a sértett – közölte a BRFK.

A fővárosi rendőrök az esetet követően több hasonló üggyel is találkoztak; összesen öt idős budapesti nőt károsítottak meg ilyen módon. A telefonáló a kiszemelt áldozatok lányának, unokájának vagy keresztlányának mondta magát, akinek pénzre van szüksége a szabadlábra kerüléshez. A hitelesség kedvéért minden esetben egy magát ügyvédnek vagy rendőrnek kiadó férfi is megszólalt a telefonban. Az elkövetők összesen több mint négymillió forintot és 300 ezer forint értékű ékszert csaltak ki kiszemelt áldozataiktól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági bűnözés elleni főosztályának nyomozói az egyik feltételezett tettest azonosították, és 2021. december 9-én, egy VII. kerületi szállodában elfogták. Hotelszobájában és lakásában a rendőrök csaknem 3,5 millió forintot, valamint számos mobiltelefont és SIM-káryát találtak. A 20 éves F. Adrián vallomásában beismerte, hogy a becsapott emberektől ő vette át a pénzt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.