Ferenc pápa egy Szent József-szobrot küld a magyar Covid-árvák megsegítésére

járvány
2021 december 19., 09:35
photo_camera Fotó: VINCENZO PINTO/AFP

Rendkívüli ajándékkal támogatja a közmédia 10 éves jótékonysági kampányát Ferenc pápa: egy Szent József-szobrot küld, hogy annak elárverezésével segítse a műsor idei kedvezményezettjét, a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítványt - jelentette be a Kossuth Rádió csatornaigazgatója.

Siklósi Beatrix - akit 2014-ben még a történelmi egyházak nyomására kellett visszahívni az állami tévé vallási műsorainak éléről, miután rendszeresen antiszemita posztokat, rasszista vicceket, kurucinfós írásokat osztott meg a Facebookon - a Kossuth Rádióban felidézte: az eucharisztikus kongresszus alatt az a megtiszteltetés érte, hogy együtt utazott Ferenc pápával, akitől később levélben kérte, támogassa a jótékonysági műsort és az alapítványt. „Tegnap reggel megérkezett a válasz, amely szerint Ferenc pápa nagy szeretettel csatlakozik a műsorhoz és küldeni fog egy gyönyörű Szent József-szobrot, amit majd elárverezhetünk” - mondta el Siklósi.

Siklósi az MTI-nek azt is elmondta: a szobor Názáreti Szent Józsefet ábrázolja, amint Jézust tanítja az ácsmesterségre. Azért ezt a szobrot ajánlotta fel a pápa, mert Covid-árva gyerekekről van szó, akiknek szükségük van gondoskodásra, Szent József pedig Jézus nevelőapja. Benne Jézus nevelőapját, a gondos, szerény, a háttérből támogató férfi alakját tiszteljük. Emellett fontos körülmény karácsony, Jézus születésének közelsége, a Názáreti család aktualitása. Hozzátette: Ferenc pápa személyesen kötődik Szent Józsefhez, a szobájában őriz egy alvó Szent József-szobrot, akihez közbenjárásért fohászkodik Istenhez, kéréseit a szobor alá helyezi.

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a műsor ötletgazdája és projektvezetője a közmédia 10. Jónak lenni jó! című műsorában Herczegh Anitával, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnökével
photo_camera Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a műsor ötletgazdája és projektvezetője a közmédia 10. Jónak lenni jó! című műsorában Herczegh Anitával, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnökével Fotó: Cseke Csilla/MTI/MTVA

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke felidézte, hogy március végén, április elején már nap mint nap hallottak olyan tragédiákról, amikor fiatal szülők hunytak el és kicsi gyerekek maradtak árván. „Úgy éreztük, ez már olyan sok, hogy erre egy külön alapítványt kell létrehozni” - mondta, és hozzátette, hogy a bejelentést követően óránként jöttek a telefonok, hogy támogatják az alapítványt. Sokszor a családok keresik meg az alapítványt, de van, amikor a barátok, rokonok, iskolaigazgatók hívják fel a figyelmet a rászoruló családokra. Mint mondta, fontos az anyagi segítség, de sok esetben pszichológiai támogatásra vagy jogi segítségnyújtásra van szüksége a családoknak. A tervek szerint a gyerekeket felnőtté válásukig fogja támogatni az alapítvány.

A közmédia jubileumi jótékonysági kampányában a műsor vasárnap délelőtti kezdetéig már csaknem 100 millió forint gyűlt össze. A Jónak lenni jó akciót jószolgálati nagykövetként segítik Nagy Tímea és Szilágyi Áron olimpiai bajnokok. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.