Ferenc pápa szerint szinte sátáni a nők ellen elkövetett erőszak

2021 december 20., hétfő 12:04
4

Ferenc pápa „szinte sátáninak” nevezte a nők elleni családon belüli erőszakot az olasz TG5 vasárnapi műsorában.

Ferenc pápa négy hátrányos helyzetű és nehéz sorsú emberrel beszélgetett, akik közül az egyikük családon belüli erőszak áldozata volt, négy gyermekével menekült el otthonról. Ferenc pápa a sajnálatát fejezte ki, hogy „nagyon-nagyon magas” azoknak a nőknek a száma, akiket bántalmaznak az otthonukban.

„Az a probléma, hogy számomra ez szinte sátáni, mert kihasznál egy olyan személyt, aki nem tudja megvédeni magát, csak az ütéseket próbálja valahogy elkerülni. Ez megalázó. Nagyon megalázó” – mondta Ferenc pápa.

A járvány kitörése óta Ferenc pápa többször is szót emelt a családon belüli erőszak ellen, aminek a száma világszerte megnövekedett a karanténidőszakban. Egy 13 országra kiterjedő ENSZ-jelentés szerint a megkérdezett nők fele azt mondta, hogy a világjárvány kezdete óta tapasztalt már valamilyen erőszakot. Az olasz rendőrség adatai szerint pedig naponta 90 nő esik valamilyen bántalmazás áldozatául az országban, aminek 62 százaléka családon belüli erőszak. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt