Ne csodálkozzunk, ha egy ovis szúrós szemmel néz a boltban, mert műanyag zacskóba tesszük a kiflit

2021 december 20., hétfő 6:41
1

Megszórnád a hatéves gyereked eprét porcukorral, de mosolyogva elhúzza a tányérját, nehogy egy milligramm is ráessen az amúgy is édes gyümölcsre? Szívecske miatt van.

Fotó: SPAR ÖKO KALAND

Amikor visszadobod a nem szabályos formájú répát a többi közé, mert ugyan az íze lehet, hogy remek, de az alakja messze nem tökéletes, egy ötéves viszont kedvesen megfogja és a kosaradba teszi, akkor Földecske a hunyó.

Fotó: SPAR ÖKO KALAND

Ha a strandon már egy műanyag zacskót sem hagyhatsz csak úgy el szanaszét, hogy egy hétéves ne hozza utánad, akkor Vizecskét átkozd.

Fotó: SPAR ÖKO KALAND

Ők - és még Tüzecske és Szellőcske - a főszereplői annak az animációs mini-sorozatnak, amely óvodásoknak és kisiskolásoknak mesél a környezettudatos szemléletről.

A SPAR ÖKO KALAND rövid, mindössze 40 másodperces, nem tanárosan szájbarágós részekben mutatja be a szelektív hulladékgyűjtés, az egyszer használatos műanyagok kerülése, az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása vagy éppen az adománygyűjtés és a segítségnyújtás fontosságát. Szülőknek sem árt az ismétlés.

Fotó: SPAR ÖKO KALAND

A tízrészes sorozat a SPAR a fenntartható jövőért oldalon nézhető meg, itt a gyerekek külön-külön is megismerhetik a főszereplőket. A szeptemberi premier óta a sorozat minden egyes részét legalább 10 ezren látták már. Ezért ne csodálkozzunk, ha szinte kiégeti majd a boltban a műanyag kifliszacskónkat egy ovis tekinte. Aztán vidáman bólint, amikor többször használatos vászontáskára váltunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt