Trump beperelte New York állam főügyészét, hogy így siklassa ki a cégügyei vizsgálatát

bűnügy
2021 december 20., 16:32
comments 4

Donald Trump pert indított Letitia James ellen, hogy leállítsa a volt elnök és ingatlancégeinek működését vizsgáló, két éve zajló nyomozást. Trump és a cégei szerint a főügyész politikailag elfogult, bosszút akar állni, és nyomozása sérti Trump alkotmányos jogait.

Ha kiderülne, hogy a főügyész elfogult, a vizsgálat Trumpra nézve terhelő anyagait nem lehetne felhasználni egy majdani büntetőperben. Letitia James két hete jelentette be, hogy januárban eskü alatt hallgatná ki Trumpot, akit így igazmondási kötelezettség terhelne. Egyelőre nem dőlt el, hogy Trumpéknak sikerül-e az idézést bírói úton érvényteleníteni.

Az ingatlanügyek vizsgálata mellett egy büntetőeljárás is épp most ér kritikus szakaszba. Ezt a manhattani kerületi ügyész vezeti, a gyanú szerint Trump tudatosan felülértékeltette a vagyonát, hogy a hitelezőit félrevezetve több pénzre húzhassa le őket.

(NYTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.