500 millió gyorstesztet oszt szét az amerikaiak között a kormány

járvány
2021 december 21., 14:22

Az Egyesült Államok kormánya 500 millió gyorstesztet oszt szét az emberek között, többek között ezzel küzdve a rendkívül gyorsan terjedő omikron variáns ellen. A BBC beszámolója szerint Joe Biden hamarosan beszédet is fog intézni az amerikaikhoz, elővigyázatosságra kérve őket az ünnepek alatt.

photo_camera Egy New York-i utcai tesztállomás Fotó: ED JONES/AFP

A kiszivárgott hírek szerint az amerikai kormány nem készül újabb korlátozások bevezetésére, de több vakcinát szereznek be, illetve növelik a kórházaknak nyújtott támogatást is.

Az omikron villámgyorsan domináns lett az Egyesült Államokban, az új fertőzöttek közel háromnegyedét már ez a törzs okozza. Az amerikai felnőtt lakosság 73 százaléka van teljesen beoltva, de a kormány továbbra is aggódik az oltatlanok száma miatt.

A kiszivárgott hírek szerint a kormány 500 millió antigén gyorstesztet vásárolt, és januárban kipostázzák majd ezeket azoknak, akik igénylik. Ötször több katonai orvost vezényelnek ki a kórházakba, hogy ezzel is csökkenjen az ott dolgozó személyzeten a terhelés. Emellett új szövetségi szintű tesztállomásokat hoznak létre karácsonyig, az elsőt New York városában.

Biden a beszédében el fogja mondani azt is, hogy még az oltottak is megfertőződhetnek az új variánstól, de jó eséllyel sokkal kevésbé lesznek betegek, mint az oltatlanok. Emellett hangsúlyozni fogja a maszkviselés fontosságát, valamint az elővigyázatosságot utazás, illetve az ünnepi összejövetelek alatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.