Csúcsra ért a NER legerősebb asszonya?

POLITIKA
2021 december 21., 16:00
comments 4

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalosan is bejelentette, hogy a Fidesz Novák Katalin jelenlegi családügyi minisztert fogja jelölni köztársasági elnöknek. Mi is megírtuk, hogy miért Novák Katalint választotta Orbán Viktor államfőjelöltnek, aki így Magyarország első női köztársasági elnöke lehet. A fideszes politikus életrajza például itt olvasható, amiből most csak azt emeljük ki, hogy Novák Katalin alapító tagja és elnöke a Nők Magyarországért Klubnak. De mi ez a klub?

A NER legerősebb asszonyait tömörítő egyesület 2018 óta létezik, és 16 tagja között megtaláljuk Novák Katalin elnök mellett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, Schmidt Máriát, a Terror Háza Múzeum főigazgatóját, Mager Andreát, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, Szili Katalin miniszterelnöki megbízottat, Illés Boglárkát, a Fidelitas elnökét vagy éppen Miklósa Erika operaénekest, aki júliusban lett az Orbán-kormány és a Mol-csoport által közösen gründolt MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumi elnöke. Nem tagja viszont Varga Judit igazságügyi miniszter.

A Nők Magyarországért Klub ötlete abból az elképzelésből fakadt, hogy a család és a karrier ne egymást gátló, hanem ellenkezőleg, egymást kiegészítő és családot segítő, az egységet megteremtő tényező legyen

- szól a Klub bemutatkozása.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.