Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek a Fidesz

POLITIKA
2021 december 21., 09:51
comments 47

Éves sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre erősítette meg, hogy a Fidesz Novák Katalint fogja jelölni köztársasági elnöknek.

photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Áder János mandátuma két ciklus után, jövő májusban jár le, és mint Orbán mondta, mivel a magyar alkotmányos berendezkedés alapján valaki csak kétszer lehet elnök, új jelöltet fog javasolni a Fidesz-frakció, és ez a jelölt a jelenlegi tárca nélküli miniszter, Novák Katalin.

A jogász végzettségű Novák 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériumában a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, 2017 novemberétől a Fidesz alelnöke, 2018-tól országgyűlési képviselő. 2020. október 1-től családokért felelős tárca nélküli miniszter. A kormány egyik legtöbbet szereplő, közösségi médiában legaktívabb tagja.

A sajtótájékoztatóval egy időben a bejelentés megjelent Orbán Facebook-oldalán is:

Novák pedig Twitteren jelentette be, hogy vállalja a felkérést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.