Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Fújolni kezdtek a közönségben, amikor Trump elárulta, hogy kapott harmadik oltást

járvány
2021 december 21., 07:35
comments 7

Az Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump egy dallasi esemény vendége volt vasárnap, amikor a házigazda, Bill O'Reilly szóba hozta, hogy mindketten be vannak oltva, majd megkérdezte Trumpot, hogy megkapta-e a harmadik, megerősítő (booster) oltást. Erre Trump annyit mondott, hogy igen, mire a közönségből hallani, ahogy többen nemtetszésüknek adnak hangot.

Annyira hangosan, hogy ezt Trump is meghallotta. „Ne, ne, ne, ne, ne” – mondta nekik a volt elnök, majd megjegyezte, hogy rendben van, csak a közönség egy kis része elégedetlenkedett.

Nem sokkal korábban Trump megvédte már a vakcinákat, és azt mondta, „az ő kezük alá játszanak” azok, akik elutasítják az oltásokat, ahelyett, hogy felvállalnák azt, mert mint elmondta, történelmi jelentőségű dolgot vittek véghez, több tízmillió ember életét mentették meg világszerte. Szerinte a koronavírus sokkal súlyosabb pusztítást okozott volna az országban, ha nincs vakcina, és ezért nagyszerű dolog, hogy lett oltás, legyenek büszkék erre, ne engedjék, hogy ezt a sikert elvegyék tőlük. Trump elmondta azt is, hogy a kötelező oltással ő sem ért egyet, ugyanakkor a vakcinák több tízmillió életet mentettek meg,

Trump még elnökként kapta el a koronavírust, és az első oltását a ciklusa végén kapta meg, erről azonban sem hivatalos fénykép, sem videófelvétel nem készült. Trump nem állt ki a többi egykori, még élő elnökkel sem, amikor azok az oltás felvételére buzdították az amerikaiakat. A volt elnök idén szeptemberben azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy nem valószínű, hogy megkapja a harmadik oltást, mivel jó állapotban van. Mint akkor fogalmazott, nem ellenzi a megerősítő oltást, egyszerűen csak nem neki szól.

Mint a CNN cikke megjegyzi, nem ez az első eset, hogy Trump közönsége nem fogadja lelkesen a volt elnök oltással kapcsolatos meglátásait: Alabamában augusztusban arról beszélt egy rendezvényen, hogy hisz abban, hogy mindenkinek szabadságában áll azt tenni, amit akar, ugyanakkor arra biztat mindenkit, hogy vegye fel az oltást. Akkor is voltak, akik hőbörögtek Trump szavait hallva, mire a volt elnök elmondta, hogy rendben van, éljenek a szabadságukkal, de ő felvette az oltást, és ha nem fog működni, el fogja nekik mondani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt