Fújolni kezdtek a közönségben, amikor Trump elárulta, hogy kapott harmadik oltást

járvány
2021 december 21., 07:35
comments 7

Az Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump egy dallasi esemény vendége volt vasárnap, amikor a házigazda, Bill O'Reilly szóba hozta, hogy mindketten be vannak oltva, majd megkérdezte Trumpot, hogy megkapta-e a harmadik, megerősítő (booster) oltást. Erre Trump annyit mondott, hogy igen, mire a közönségből hallani, ahogy többen nemtetszésüknek adnak hangot.

link Forrás

Annyira hangosan, hogy ezt Trump is meghallotta. „Ne, ne, ne, ne, ne” – mondta nekik a volt elnök, majd megjegyezte, hogy rendben van, csak a közönség egy kis része elégedetlenkedett.

link Forrás

Nem sokkal korábban Trump megvédte már a vakcinákat, és azt mondta, „az ő kezük alá játszanak” azok, akik elutasítják az oltásokat, ahelyett, hogy felvállalnák azt, mert mint elmondta, történelmi jelentőségű dolgot vittek véghez, több tízmillió ember életét mentették meg világszerte. Szerinte a koronavírus sokkal súlyosabb pusztítást okozott volna az országban, ha nincs vakcina, és ezért nagyszerű dolog, hogy lett oltás, legyenek büszkék erre, ne engedjék, hogy ezt a sikert elvegyék tőlük. Trump elmondta azt is, hogy a kötelező oltással ő sem ért egyet, ugyanakkor a vakcinák több tízmillió életet mentettek meg,

Trump még elnökként kapta el a koronavírust, és az első oltását a ciklusa végén kapta meg, erről azonban sem hivatalos fénykép, sem videófelvétel nem készült. Trump nem állt ki a többi egykori, még élő elnökkel sem, amikor azok az oltás felvételére buzdították az amerikaiakat. A volt elnök idén szeptemberben azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy nem valószínű, hogy megkapja a harmadik oltást, mivel jó állapotban van. Mint akkor fogalmazott, nem ellenzi a megerősítő oltást, egyszerűen csak nem neki szól.

Mint a CNN cikke megjegyzi, nem ez az első eset, hogy Trump közönsége nem fogadja lelkesen a volt elnök oltással kapcsolatos meglátásait: Alabamában augusztusban arról beszélt egy rendezvényen, hogy hisz abban, hogy mindenkinek szabadságában áll azt tenni, amit akar, ugyanakkor arra biztat mindenkit, hogy vegye fel az oltást. Akkor is voltak, akik hőbörögtek Trump szavait hallva, mire a volt elnök elmondta, hogy rendben van, éljenek a szabadságukkal, de ő felvette az oltást, és ha nem fog működni, el fogja nekik mondani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.