Orbán Völnerről: Diákkoromban is bátrabb volt, mint én

  • 10 órától Orbán Viktor tartjotta a kormányinfót a Karmelitában.
  • Utoljára júniusban fordult elő ilyen.
  • Bejelentette: Novák Katalint fogják köztársasági elnöknek jelölni.
  • Szó volt a járványról, a Völner-ügyről, az EU-ról és persze migránsokról, LMBTQ-lobbiról is.
  • A 444 kérdezhetett utolsóként.
55 poszt
Időrend
2021 december 21., 11:40

Völnernek azért kellett lemondania az államtitkárságról, mert a védekezés mellett nem jutna ideje a munkájára

Orbán a hvg.hu kérdésére is megismételte, hogy meg kell várni a bírósági döntést. Könnyebb lenne a helyzet, ha Völner elismerésben lenne, de tagadásban van, mondta.

2021 december 21., 11:37

Orbán már nehezen menne negyedik oltásért

Nagyon reméli, hogy a harmadik oltás tényleg hatékony lesz az omikron ellen, különben olyanok lesznek már az emberek, mint az ementáli sajt, mondta. (Bár éppen ma jelentette be, hogy rendeltek 9 milliót a Pfizer omikronra szabott vakcinájából a jövő év második felére és 2023-ra.)

2021 december 21., 11:33

Ausztria már nem labor

Mert mi már oltásalapon védekezünk, az osztrákok pedig megmaradtak a vegyes védekezésnél, vagyis lezárásokról is döntöttek, mondta Orbán. (A járvány korábbi szakaszaiban többször hivatkozott laborként Ausztriára, mint amit folyamatosan monitoroznak.)

2021 december 21., 11:31

Ha Kásler azt mondja, akkor úgy van

Az Index megkérdezte, mi szól amellett, hogy az ellenzék állna a pedagógusok sztrájkfenyegetése mögött. „Nem tudom” - válaszolta Orbán, majd kiderült, hogy korábban az Emberi Erőforrások Minisztériuma adott ki egy ilyen közleményt. Ha a miniszter így gondolja, akkor egyetért vele, mondta Orbán.

2021 december 21., 11:23

Tiszta lehet a választás, ha a közmédia részrehajló?

- kérdezte az AP. Orbán azt mondta, a kormány sosem fog nyomást gyakorolni a közmédiára, a választások tiszták lesznek. Különben a magyar sajtó szerinte pluralista, a nyugat-európai meg hegemonista, mert itt a vélemények szíves kavalkádjával lehet találkozni. Szerinte így is sokat bírálják őt a médiaviszonyok miatt, hát még, ha tényleg beleszólna ezekbe az ügyekbe.

2021 december 21., 11:21

A magyarok kétszer annyi határsértésről tudnak, mint az EU, Orbán szerint a magyar adat hiteles

Az AP arról érdeklődött, hogy lehet, hogy a magyar hatóságok sokkal több határsértőről számolnak be, mint az uniós Frontex. Orbán szerint legalább három szám forog, de a magyar adat hiteles számára. Nem tudja, ez hány embert jelent, mert a határsértési kísérleteket számolják.

2021 december 21., 11:14

„Ez nem egy kóceráj, nem egy sufni, ez egy alkotmányos rendszer”

Orbán szerint nem kell komolyan venni a feles alkotmányozással, feles törvénykezéssel kapcsolatos ellenzéki felvetéseket, ezek csak politikai szlogenek. Most épp a Pesti Srácok kérdezhet.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA
2021 december 21., 11:12

Helyesli a közadatokkal kapcsolatos hozzáállást

- mondta Orbán, amikor az Azonnali arról kérdezte, mit szól hozzá, hogy csak hetek-hónapok, bírósági perek árán adják ki a közérdekű adatokat a járvánnyal kapcsolatban. Orbán szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központban nagyon vigyáznak, hogy ne adjanak ki hibás adatot, meg kell érteni, hogy óvatosak, de érti a türelmetlenséget is.

2021 december 21., 11:03

Előbb-utóbb harmadik oltáshoz kötik a védettségi igazolványokat

A kétszer oltottak igazolványa érvénytelenné válik utána, de erre nem kerül sor ebben az évben, mondta Orbán a HírTV-nek.

2021 december 21., 11:01

Orbán nagyra értékeli a főpolgármester bátorságát,

ha valóban ordítozott a belügyminiszterrel, ahogy mondta, ő ugyanis 1996 óta nem merte felemelni a hangját Pintér Sándorral szemben. A miniszterelnök ezt a Mandinernek válaszolta.

2021 december 21., 10:57

Orbán: Az Európai Bizottság nyilvánvalóan az ellenzéket támogatja

Orbán szerint az EU-nak nincs joga megtagadni a helyreállítási alapból járó pénzeket Magyarországtól. Ragaszkodik ahhoz, hogy ez a „gyermekvédelmi” népszavazás miatt van, elmondása szerint érkezett egy levél az Európai Bizottságtól, amiből ez kiderül. A Bizottság szerint nem ez áll a háttérben. Orbán szerint az eljárás az egész EU jövője szempontjából probléma, de előbb-utóbb Magyarország is meg fogja kapni ezt a forrást. „A Bizottság politikai játszmát játszik”, mondta Orbán, szerinte nyilvánvalóan így próbálják támogatni az ellenzéket.

2021 december 21., 10:48

Eddig nem akart együttműködni a német szélsőjobbal, a jövőről nem mondott semmit

„Eddig kategorikusan kizártuk” az AfD-vel való együttműködést, mondta Orbán egy kérdésre. „Eddig?” - kérdezett vissza az újságíró, mire azt mondta: „Igen. Ma ma van”.

2021 december 21., 10:45

„Zoltán, meddig tart ez még?”

- érdeklődött Orbán Kovácsnál, sajnos nem értettem a választ. Az elmúlt percekben Orbán Breuer Péternek beszélt többek közt arról, hogy sorra veszítettek mostanában olyan nemzetközi vezetők, akikkel jó viszonyt ápolt. Csurka Istvánt is idézett („hol kerék, hol talp”), nem először.

2021 december 21., 10:36

Nem meglepő, hogy élénk a titkosszolgálati érdeklődés Magyarország iránt, de meg tudjuk védeni magunkat

Hosszan beszélt erről Orbán, miután az Origo arról kérdezte, foglalkoznia kell-e a nemzetbiztonsági bizottságnak azzal, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke esetleg CIA-ügynök lenne.

2021 december 21., 10:28

A Telex kérdezett volna még

De Kovács Zoltán úgy ítélte meg, hogy elfogytak az érdemi kérdések, úgyhogy inkább átadta a szót az Origónak.