Több mint 3 milliárdot kap a Honvéd a kormánytól

foci
2021 december 21., 06:50
comments 3

Két részletben összesen 3,1 milliárd forintot különít el a kormány a Honvéd Város Fejlesztési Program részeként - írja az mfor.hu.

Az erről szóló kormányhatározatot a hétfő este megjelent Magyar Közlönyben tették közzé. Ennek értelmében a kormány egyetért a Budapest Honvéd Sportegyesület fejlesztési programjának új koncepciójával, ezért a szükséges források biztosításával és ingatlanok vagyonkezelésének átadásával járul hozzá a projekthez első körben.

Az első ütemben megvalósuló beruházások előkészítésére és megvalósulására 1,26 milliárd forintot különít el a kormány, míg egy kosárlabda öltözőépület megvalósulásához 1,89 milliárddal járul hozzá.

Az első ütemben olyan felújításokat terveznek, mint főzőkonyha kialakítása vagy a judo csarnok felújítása, másodikban már olyan fejlesztések szerepelnek, mint egy sportuszoda, kajak-kenu edzőközpont, illetve lég- és lézerfegyver lőtér.

A harmadik ütem tervei:

  • kosárlabda akadémia, Honvédelmi Minisztérium kadét kollégiuma, sporthotel,
  • sportóvoda,
  • üzemeltetési és raktározási épület,
  • szabadtéri 33,3 méteres úszómedence.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.