Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Belgium is szigorít az omikron miatt

2021 december 22., szerda 19:30

A belga kormány szigorításokat jelentett be, amiktől azt reméli, hogy segítenek lefékezni a koronavírus omikron variánsának terjedését.

A rendelkezések értelmében vasárnaptól a moziknak, színházaknak és koncerttermeknek be kell zárniuk, és tilos lesz minden olyan beltéri rendezvény megtartása, ahol több mint 200 ember vesz részt.

Fotó: STR/NurPhoto via AFP

A sátorban megrendezendő kültéri eseményeket is betiltják a hatóságok, a vásárlást legfeljebb párban engedik. Az üzletek egyszerre csak egy vásárlót engedhetnek be 10 m2-enként, és a sportmérkőzéseket csak közönség nélkül lehet megtartani.

Alexander de Croo belga szövetségi miniszterelnök a rendelkezéseket bejelentő sajtótájékoztatóján azt mondta,: „az újonnan fertőzöttek száma általában csökkenőben van, de az, amit eddig tudunk az omikron variánsról, nem túl pozitív”. „A szakértők szerint ez a változat nagyon hamarosan nálunk is dominánssá válik. Egy dolog biztos: óvatosabbnak kell lennünk, mint valaha” – mondta.

A belga miniszterelnök felhívta a figyelmet a harmadik, emlékeztető oltás beadatásnak fontosságára, de azt is elmondta, hogy a helyzet ellenőrzés alatt tartásához további kormányzati intézkedésekre lesz szükség.

Belgiumban a múlt héten naponta átlagosan 8299 ember fertőződött meg, 36 százalékkal kevesebb, mint az előző héten. A kórházi felvételek száma 24 százalékkal csökkent, naponta kb. 207 beteget utaltak be egészségügyi intézményekbe. A járványban a múlt héten napi átlagban 36 ember hunyt el. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt