Novák Katalin bement a Mokkába és azt mondta: „Ennyi!”

2021 december 22., szerda 11:22
52

Novák Katalin szerda reggel bement a TV2 reggeli műsorába, hogy ott Pachmann Péternek beszéljen arról, hogy érzi magát azután, hogy előző nap bejelentették, őt jelöli a Fidesz a köztársasági elnöki posztra.

„Azt persze tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy én lehetek Magyarország első női köztársasági elnöke, ami önmagában is egy édes teher és felelősség, illetve van egy elképzelésem arról, hogy egy köztársasági elnöknek mi a feladata az ország első polgáraként, és mérlegeltem, hogy fel tudok-e nőni a feladathoz”

– mondta Novák, aki szerint ez „nem egy egyszemélyes felkérés”, mert van egy férje és három gyereke is, „ez pedig egy olyan feladatkör, ami a család egészét érinti”, emiatt a döntést, hogy vállalja, közösen hozták meg.

Pachmann itt gyorsan közbeszúrta, hogy vannak olyan „demokráciában sokkal inkább előrébb járó országok”, mint az Egyesült Államok, Franciaország vagy Németország, de „egyik sem tud felmutatni női köztársasági elnököt”, amire Novák azzal reagált, hogy szerinte sok nő érzi most azt, hogy „ez az ő sikerük is”.

„Ezért érzek jelentőséget abban, hogy én nőként tölthetem be reményeim szerint ezt a pozíciót, merthogy a nők úgy érzik, hogy tulajdonképpen nincsen üvegplafon, nincsen felső határ, amit ne tudnának átlépni. Ez egy üzenet a magyar nőknek és a magyar férfiaknak is, ami arról szól, hogy a nők számára is minden lehetőség adott.”

Ehhez azonnal hozzátette, hogy azt tartja „egészségesnek”, ha „nem kvóta alapon működik”, és „nem annak van elsődlegesen jelentősége, hogy egy pozíció betöltésénél kinek a női vagy férfi mivoltát mérlegelik”, de szerinte „van még fejlődni való” abban, hogy mennyire vonzó a nők számára a közélet.

Novák Katalin arra a kérdésre, hogy mit szól az ellenzéki oldalról érkezett reakciókhoz, rezzenéstelen arccal, továbbra is ugyanazzal a nyolc perccel korábban megkezdett mosollyal mondta tovább, hogy neki „ezekből a reakciókból az derül ki, hogy a baloldali politikusok nem tisztelik a nőket. Ennyi!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt