Állatkínzással vádolnak egy ausztrál földtulajdonost, mert a területrendezése miatt több tucat koala pusztult el

külföld
2021 december 23., 09:10
comments 2

Egy ausztrál földtulajdonost és két vállalatot is állatkínzással vádolnak, miután tavaly egy területrendezési műveletük rengeteg koala halálához vezetett. Utóbbit egy törvényhozó egyenesen mészárlásnak nevezte.

A hatóságok 2020 februárjában több tucat halott, sérült vagy éhező koalát találtak Cape Bridgewaterben, Victoria állam délnyugati részén egy magánterületen, miután a tulajdonos és egy erdészeti, illetve egy földmunkával foglalkozó vállalkozás letarolta az állatok élőhelyét.

A területrendezés a hatóság szerint több mint 200 koala élőhelyét pusztította el és „több mint tucatnyi koalának okozott indokolatlan fájdalmat vagy szenvedést”. Állatvédők szerint úgy döntötték ki buldózerekkel a fákat, hogy azokon még rajta voltak a koalák. Rengeteg állat elpusztult, miután a fák alá szorultak, soknak a csontja tört, több állat elárvult, és voltak koalák, amelyeket a megmaradt fákon összebújva találtak meg. A hatóságok 21 halott koalát találtak a helyszínen és további 49 olyat, akit sérülései miatt később el kellett altatni. További hetven koalát kellett kezelni sérülései miatt,. 120-at pedig visszaengedtek a természetbe.

A föld tulajdonosát és a vállalkozásokat több mint 250 rendbeli állatkínzással vádolták meg, köztük 36 rendbeli súlyos kegyetlenséggel. A hatóságok nem nevezték meg a tulajdonost és a vállalkozásokat. Az ügy 2022 februárjában kerül bíróság elé. A halált okozó súlyos állatkínzás vádja miatt kiszabható maximális büntetés vállalkozás esetében 157 000 dollár, magánszemély esetében pedig 65 500 dollár vagy két év börtönbüntetés. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.