Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Az Európai Bizottság szerint nem létezik az Orbán által említett vakcinamegállapodás

járvány
2021 december 23., 10:13
comments 23

A kormány továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy nem vesz részt abban az uniós Pfizer-beszerzésben, amire május végén nemet mondott. Gulyás Gergely miniszter december elején azt mondta, a gyerekeknek szánt vakcinák új beszerzésben érkeznek, és kedden ezt állította Orbán Viktor is az omikronra szabott, egyelőre ki sem fejlesztett oltóanyagról.

photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Csakhogy az Európai Bizottság szerint mindkettőt a májusi beszerzés keretében vásárolják a tagállamok. Néhány hete ezt írták nekünk a gyerekvakcinákról, és most a Telex kérdésére is ezt válaszolták az omikron-vakcinával kapcsolatban.

A Bizottság azt is elárulta, hogy a magyar kormány október 5-én szállt be a beszerzésbe, mást nem is tehetett volna, hiszen a májusi óta az EU nem kötött új szerződést a Pfizerrel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt