Blikk: Pintér Sándor nevével csalt ki közel százmilliót egy magát titkos ügynöknek kiadó férfi

bűnügy
2021 december 23., 5:53
comments 16

Egy csaló, magát titkos ügynöknek kiadva Pintér Sándorra hivatkozva tízmilliókat zsebelt be azoktól, akik ettől remélték büntető ügyük megoldódását, írja a Blikk.

A lap szerint a 44 éves M. I. ezekben az esetekben a belügyminiszterre mint személyes jó barátjára és egyben főnökére hivatkozott, akivel naponta találkozik. A férfi olyan vállalkozókat keresett, akik ellen a NAV indított különböző eljárásokat, azt remélte, hogy sok pénzt megér nekik, ha valaki segít elsimítani a sok milliós visszaélés miatt indult eljárásokat.

Egy férfi egyből 15 millió forintot adott át annak reményében, hogy a miniszter közbelép, és megússza a NAV- eljárást. Egy másik embertől először 17 millió forintot kért el, majd hogy még ráerősítsen a magas rangú háttérre, további 61 milliót vett át, vagyis őt összesen 77 millióval verte át. Ez már gyanús lett valakinek, legalábbis a Blikk úgy tudja, hogy ezután a következő megbeszélt összeg átadásakor már valódi titkos nyomozók jelentek meg, és rajtaütöttek a férfin.

A lap szerint a nyomozó ügyészség indítványára a bíróság elrendelte M. I. előzetes letartóztatását. A belügyminisztérium nem erősítette meg a hírt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt